Anahi Oraisón - viool, altviool en elektrische viool

Anahi Oraisón werd op negenjarige leeftijd, na slechts drie jaar vioolles, toegelaten tot de jong talent klas van het Rotterdams Conservatorium. In januari 2006 behaalde zij haar Bachelor of Music diploma aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Op dit ogenblik zit zij in haar laatste jaar van het Master of Music programma aan Codarts waar zij viool studeert bij Thijs Kramer en Gordan Nicolić en altviool bij Anne Huser.
Zij specialiseert zich in Nederlandse hedendaagse muziek en doet onderzoek naar contemporaine viool technieken.

Anahi is het afgelopen seizoen bijzonder actief geweest als hedendaags musicus. Zij werkte samen met componisten als Jacob ter Veldhuis, Chiel Meijering en Roderik de Man ter voorbereiding op de uitvoering van hun werken.
Ook werd zij uitgenodigd om als soliste op te treden tijdens de openingsceremonie van Bevrijdingsdag 2008, waar zij Canción de cuna para Anahi van Gustavo Trujillo speelde.
Zij bracht diverse premières in een concert rondom de opkomende jonge componist Joey Roukens. Later in dit seizoen zal zij uitvoeringen verzorgen van Grab It! van Jacob ter Veldhuis en Spazio Piccolo van Roderik de Man.

Anahi is eveneens werkzaam als musicienne in orkesten en kamermuziekensembles en als viooldocente. Op zeer jonge leeftijd deed zij al orkestervaring op bij orkesten als het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Op dit ogenblik is zij actief als freelancer in Rotterdam en omstreken en speelt ze geregeld in orkesten als Continuo-Rotterdam (concertmeester) en het Rotterdams Kamerorkest. In 2006 werd ze concertmeester bij de Orchest-Vereeniging
Dordrecht.
Anahi heeft een grote schare vioolleerlingen bij Muziekvereniging Crescendo in Sliedrecht en geeft privé-les in Dordrecht.